29 Aralık 2009 Salı

çatırdayan belim, yakışıklı doktor, kıskanç efe

son 3 gündür belim çılgınlar gibi ağrıyo. ağrının dışında başka bi problemim daha var aslında. mesela şimdi yarım saat kadar yürüdüm diyelim, arabaya binerken yada ne biliyim aniden oturmam gerekirse falan bi anda korkunç bi ağrı hissediyorum. böyle dişiniz çürüktür ve sinirine gelince ağrır ya, aynen öyle çıldırtıcı. bundan sonrası da komik, çünkü 3-5 saniye bunu çektikten sonra şiddetli bi çatırdama duyuyorum. belim kendi kendine aşka geliyo yahu.

efe randevu aldı,kaktık gittik bugün. kapının önünde sıra bekliyoruz. 81 yaşında bi teyze var, beli kırılmış, kemik erimesinden. çocukları bakmıyomuş, bol süt içmeliymişim, ağır kaldırmamalıymışım ve en az 4 çocuk yapmalıymışım, ilerde bana baksınlar diye... sordu teyze nerelisin falan diye, izmir dedim. belli belli, maşaaallahh dedi durdu. efeye bakıyorum, adam sus pus ki normalde sever böyle ortamları. otogar, uçak, bilet kuyruğu favori mekanlarıdır:=) bu teyzenin torunu vardı yanında, ben konuşurken çocuk bana bakıyomuş, hiç farketmedim. efe onu kıskanmış. o teyze bana ölmeden torunumun mürvetini görsem, ahh gelinim olsan der gibi bakmış. tee allaaam ya. sıra geldi teyzeye, gittiler. e rahatladık bizde.

sonra sıra bize geldi. içeri bi girdik doktor amca dehşet'ül vahşet. amca dediğime bakmayın, eve geldim araştırma yaptım 75'li=) gittim oturdum,kapı açık ,efe sekreterin orda takılıyo, dergi falan bulmuş onları okuyodu. doktorcum sordu ben cevapladım, çıtırdıyo belim dedim. yok artık dedi. ne biçim doktor anlamadım, sanki tıp literatürüne geçicek bi olay duydu. utanmasa ohaa derdi kesin. ağrın nerelerde dedi, oturduğum yerden gösteriyorum. e ben göremiyorum ama ayağa kalk dedi. o sırada röntgenci efe bizi izliyomuş, adam gösterdiğim yere bakmadan önce popoma bakmış. ee yüzüme bakıcak hali yok adamın, belim götümün dibi. ben görmedim baktığını ama görsemde gurur duyardım, deeermişim. ( şaka bi yana adam iyiydi) röntgene yollıcak, işaretledi bi ton yerler, uçarak gidiyosun ameliyatım var yetiş bana dedi. efe buna da delirdi. ulann ne var bunda, adam benim iyiliğim için çabuk ol diyo altıüstü. bana yetiş ne demekmiş. zıkkımın dibi.

röntgene gittik, bi hatun bi de ömer var. ömer'in adını nerden öğrendiğime az sonra geliciğim. geçtim içeriye, yatırdılar beni bi masaya, üstümü başımı çıkarmadan 2-3 kez çekti bişiler, sonra bi bez parçası verdi,kotunu çıkar yan dön,ellerini başının üstüne koy dedi. ben bi yan döndüm götüm dışarda kaldı. ani bi hareketle bezi çekiştiriyorum, çünkü ömer ayak ucumda bilgisayarda hatunun çektiklerine bişiler yapıyo. dönse götümü başımı görcek yani. nerelisin sen bakıyım dedı kız, izmir dedim. ay kız sen hiç izmirli kızlara benzemiyomusun, ömere göstersinler diye ben bilerek açanlar bile gördüm dedi. töööbe allahım ya, izmir'in adını bunlar batırıyo zaten. bak sinirlendim yine. ömerin de beni salladığı vardı sanki ya, dışarda hasta var mı bıdı bıdı konuşup duruyodu. ben giyinirken bi izleyemedik şu filmi dediler. çıkarken bi döndüm, kutsal damacanayı izliyolardı, şapşallar yahu:=)

röntgenden sonra bi yere daha gittik. röntgen sonucunu onlara gösterip, rapor yazdırıp o raporu doktora göstericektik. baktım bekleme salonunda 20-25 kişi var. ee bende bi ayar çektim, napıım şimdi,beklesemiydik o kadar, efe çıldırdı.ne dedin çocuğun kulağına diye ömrümü yedi. ulann ne dicem, çok ağrım var, ayakta durucak halim yok dedim. beni zorla dinden imandan çıkarıyo ya. bi ton sıra beklemedik, kötü mü oldu?


raporu da aldık, doktora gittik. benim cool doktor beni beklemeden gitmiş ameliyata. efe nasıl mutlu oldu. ne salak yahu, yarın bi daha gidicez iyi mi oldu? sanki adam bana kahve içmek için randevu vermişti de ekti ha, adam öyle sevindi yani:=)

şimdi rapora gelince, pek bi bok anlamadık. anlayan olursa bi zahmet yarına kadar ben çatlamadan anlatsın, derdim neymiş.


lumbosakral bölge a-p ve lateral ile fleksiyonda ve ekstansiyonda elde olunan lateral radyogramların incelenmesinde L5-S1 aralığı daralmış. bu düzeyde enstensiyon grafisindeevre 1 listezis mevcut.


bu rapor uzayıp gidiyo da diğer zımbırtılar normal diyo, yazamadım ayol, 10 dakika da yazdım şu iki satırı, doktorluk zor meslek azizim. ayy neyse durumlar böyle işte. efe hastalık hastasısın diyo ya, değilim işte. gözüyle gördü, daralmış işte, daha napiim ben?
yere sırt üstü yatmaya gidiyorum ben. öpcükler.


ipek

24 yorum:

Leah dedi ki...

benim de hastane muhabbetlerim çok bomba yahu :D
sağlık gibisi yok, bende de stresten dolayı unutkanlık falan başladı iğne falan vuruluyorum :( geçmiş olsun ipekcim :*

sentekbizikimiz dedi ki...

haberleşelim o zaman hastaneye giderken,eğleniriz:=)efe'den memnun kalmadım kalmadım hiç.
sende stres falan yapma yahu, ne gerek var. unutkanlık da olur herşeyde.sonra yersin totona iğneleri ööle. çok çok geçmiş olsun,muck muck muck:)

Adsız dedi ki...

13 yaşındayken grip olup doktora gitmem ve doktorun bana 'Hımm bayan Muffin.. Burnunuzda kemik var ameliyat olmanız gerekicek fekat 18 yaşınızı doldurmanız lazım..' demesi gibi bir şey.. Boşver İpek sağlıktan ötesi yok Efe de konuşsun dursun, kızlar birliği eheh(: Bak 19 oldum 1 ay sonra ameliyat olucam .. (:

sentekbizikimiz dedi ki...

muffin, nedense ben seni şööle bi 30 yaşında falan sanıyodum O_0
19'u okuuyunca şaşırdım. AFERİNN YAVRUM HEP BÖYLE OLGUN OL. UFF FECİ SAÇMALIYORUM, ŞARAP İÇTİM BİRAZ, ÇARPTI GALİBA. MUCK:=)

ay büyük yazmışım:)

utquality dedi ki...

kıskançlığı için efeye hiiiç sarma bi kere,, tacizciler ülkesinde yaşıyoruz, herkesin gözü dönmüş,, kıskanacak tabii,, gamsız olsak yaranamıyoruz, umursayıp kıskansak yaranamıyoruz, nasıl iş anlamadım,, biri bana anlatsın plsss,

sentekbizikimiz dedi ki...

utquality, ben sana bi ara anlatıcam yavrucum. insan önce bi geçmiş olsun ipek der, belin nasıl oldu, sonuç neymiş, yaşıcakmısın falan der. ama nerdeeee? hemen efeyi koru, pisss:=)
bu arada ne dicem, bizim iğrenç espriler istek alıyo benden söylemesi. ben 3 tane yazdım, sıra sende:=) aşaaaadaki yorumlara bakarsan görüceksin. öperim giderim. efeyi de koruma, döverim:=)

incidestan dedi ki...

geçmiş olsunn..
inşallah kötü bişey yoktur yaaa..
ayrıca erkeklerin genlerinde var bu beni acile götürmüşlerdi mide ağrısıyla bi akşam erkek doktor nereni elledi diye kudurmuştu .. hııhhh..

utquality dedi ki...

*aa ipek belin nasıl oldu,, sonuç neymiş??:D:D:D aslında yazmıştım ama o kısmı silinmiş sanırım, oluyo bazen böyle nette sorun var bu aralar:))
**Efe bizi kimse yolumuzdan çeviremeyecek yoldaş,, sonuna kadar kıskanıcaz, aynı şeklide devam,, geniş adamlarmıyız biz? hayır,, yok seni torunuma alayım fln,, hop dedik,, yavaş alda toz kalkmaasın:D:D
***Şu iğrenç espri konusuda da; evt baktım şimdi hakkaten talep var o zaman geri çekilin şöyle, açılın açılın,, ben doktorum:P günah benden gitti;

*)Adamın biri tuvalete atlamış, niye? Çünkü kendini bi bok zannediyomuş
*)Adamın biri hakkını aramış meşgul çıkmış,,
*)Adam yatmış, karısı tekne
*)Adam düşmüş, karısı gerçek
*)bağırsak kurtları bağırsakta yaşar bağırmasakta
*)Adamın birinin kafasına kağıt düşmüş ölmüş, neden? kağıdın üstünde "ağır" yazıyomuş
*) adamın birinin kafasına radyo düşmüş ölmemiş, neden? radyo hafif müzik çalıyomuş,,
der ve son mermiyi namluya sürerek başıma dayarım,, şu noktadan sonra yaşamımın bi manası kalmadı :D:D

sentekbizikimiz dedi ki...

incidestan, teşekkür ederim, çok tatlısın:=) sonuçları gösterdik işte, belini güçlendirmezsen ilerde bel fıtığı olursun bunun için de yüzüceksin,plates yapıcaksın cart curt dedi. ikinci bir ebru şallı doğuyoo yani:=)

sentekbizikimiz dedi ki...

utquality, ayy aynı efe yaa.nasıl da pişkin:=) silindi diyo bi de:=)ama espriler yine 10 numero dostum
işte bu yüzden seviyorum seni. madem adamlardan gittin.bikaç tane de benden gelsin,

*adam donmus, karisi fanila.
*adam basmıs, karisi soprano.
*adamın metresi varmıs kadının santimetresi
*adamın evi yanmıs odaları düz
*adamın karni lafa tokmus,gözü ac
*adamin saci kirmis,sakali cayir.

bu işin sonu nereye gider merak ediyorum.aslında merak etmiyorum,biliyorum. biz böyle devam edersek efe dahil kimse okumıcak, biz kendi kendimize yazıp eğlenicez. senin yüzünden, piss:=)

utquality dedi ki...

bak şimdi bide bana atıyo suçu:D sen gaz verdin illa talep var iğrenç esprilerin olmadan blogumu kimse okumuyo dedin, bu blogun sana ihtiyacı var dedin:D:D yalanmı:)))

efeeeeee, gel kanka, kızın bana pis diyo:D:D

sentekbizikimiz dedi ki...

efe seni duyamaz, evde değil yavrucum, nihohhoho:=) ayrıca hem pişkinsin hem de pinokyo:=) ohh söyledim rahatladım:=)

utquality dedi ki...

bu ni"hohoho" kısmı sanırım noelden kalma,, yeni yıl psikolojisinden çık artık ipek,, noel baba gitti ahahahhaha:D:D

sentekbizikimiz dedi ki...

aaaaaahahaaah, ben normalde de çok hararetli gülüyorum ama yeni yılın da etkisi oldu tabii:=)
şimdi söyle bakalım,elsiz babaya ne denir?

utquality dedi ki...

hahahahahahha:D:D no - el babamı acabaaa,, ipek canıma kastın var anladım,,))

sen söyle o zaman;
Adamin biri durmadan uluyormus, neden?

sentekbizikimiz dedi ki...

eee bildinnn:=(
olmadı ama. sen bilemicektin süründürücektim azcık seni.
şimdi cevabımı vermek istiyorum, çok düşündün bıdı bıdı yapma soora.

adamın biri durmadan uluyomuş ÇÜNKÜÜÜÜ, İÇİNE KURT DÜŞMÜŞ :=)

utquality dedi ki...

netten araştırdın dimi,, hile yaptın,,))
şimdi ben sana;
Muazzez Abacı sahnede kıpırdayamıyormuş. Neden?
die sorsam onuda hile yaparak bbulursun:D:D

sentekbizikimiz dedi ki...

telefonla konuşuyodum,teyzemle.kadın korktu yahuu, öyle bi hönkürdüm ki:=) ben kapatıyım ipekcim işin varsa dedi. işe bak. ahahaah
şimdi cevaba gelelim. az öncekine evet baktım, ama bunu biliyodum.
hatıralar sarmış dört bir yanını ondan kıpırdayamıyomuş dimi dimiii?:=)

utquality dedi ki...

tebrikler,, bu sorumuzuda bildiğiniz için size 45 parça tencere seti hediye ediyoruzz,,

Telefondan bile bu kadar etkiliyse hönkürüğün! ötesi yok,, çok zarifsiniz hanımefendi:D:D

incidestan dedi ki...

ııııyyyyyyyykkkkkkkkk :):)
ya bu espirileri tanımadıklarımız yapınca iğrençç der sonra kendi aramızda yapıp yapıp katılırız gülmekten di mi yaa :) yok yok bizim güldüğümüz sadece iğrençlikleri di mi yoksa bu biz olamayız di miii :):):):):)

sentekbizikimiz dedi ki...

incidestan, ben dün gece uyumadan önce söz verdim kendime, yapmıcam artık:=) söz verdiğim mevzuya bak, tee allaam ya:=) bundan böyle utquality nin beni kışkırtmasına da izin vermicem, o istiyosa yapsın:=)muck

ipek

meltem dedi ki...

efeeeeeeeeee 2 gün yok oldum ne yaptın leennn kızaaa:))
ipoş çok geçmiş olsun, valla fıtddııık olabilirsin allah korusun
yani belini fırtlatmışsın anacım sen.
ben de bu nehir deli fadiği yüzünden boynumu fırtlatmıştım son zamanlarda belim çok ağrıyor valla!
canım doktorun adını verebilirmisin, bi araştırayım netten valla belim için yanlış anlaşılmasın:P

merqure dedi ki...

L5-S1 aralığı dediği,lomber yani bel kısmının son omuru ile sakral omur(bunun türkçesini nasıl anlatırım bilemiyorum,kuyruk sokumunun üzerindeki omur diyebilirim sanırım) arasındaki aralık daralmış diyo,bi sürü nedeni var o yüzden muhtemelen doktorun senden aldığı öykü ile yorum yapacaktır yada daha başka testler de isteyebilir...listezis ise son bel omuru bi altındaki sakral omurun üzerinde durması gereken mesafede durmuyo,en küçük derecede kayma yapmış demek(evre 1 en düşük derece demek)
( bu arada omur,sırtımızda omurga kanalımızı oluşturan o ufacık ufacık kemiklere verilen ad)
geçmiş olsun güzelim

sentekbizikimiz dedi ki...

merqure; çok teşekkür ederim, doktorum bile bu kadar açıklayıcı değildi:) Maket üstünde gösterdi, bak burda sorun var işte,yüzüceksin,plates yapıcksın ve asla şişman bi kadın olmıcaksın hayatın boyunca dedi. çok aydınlattı sağolsun.
ağrılarım devam ediyo, en güzeli ihmal etmeden adam akıllı bi doktora gitmek. teşekkür ederim tekrar ^=^

SEVGİLER

sevdiceklerimiz