2 Mayıs 2010 Pazar

mecburen mecburenn


ipek çok temiz kalpli bi insandır, allahım neden uzun zamandır komik bişi olmuyo diye hayıflanmıştır 2 gün önce. evren de yolladığı mesajı anında eyleme dönüştürmüş ve ipek gerçekten çok eğlenmiştir. olaylar şöyle gelişir.
bizim ev işlerine gelen bi "mecbure" teyzemiz var. ben çocukken geliyodu hala geliyo işte. halının püskülü nasıl yıkanıyo biliyosam ona borçluyum. okula gitmediğim bi gün püskülünü yıkayacağı halıyı benim odama getirip hasta halimle bana özel ders vermişti. ordan öyle bakmakla olmaz kalk sen de yap bakalım,iyileşirsin hem demişliği bile vardı.
mecbure teyze pek normal bi insan evladı değil.. ağzının kenarından sigarası, son dönemde de kulağından telefonu eksik olmaz. okuma yazma bilmez ama sürekli mesaj gelir. anneme okutur, cevap yazdırır, beğenmez sildirir bi daha yazdırır. bir nevi annemi sekreteri olarak kullanmaktadır.
çocuklar onu pek sever. benim sevgim de o dönemde başladı zaten, teyzemlere de gitmekte bu meco teyze,küçük kuzenim hasta ona:) Odasında kocaman çerçeveli fotografı duruyor, sarmaş dolaşlar:) Annesi kaldıralım artık dediğinde sinir krizleri geçiriyor :) kadın bağımlılık yapıyo resmen.
mecbure teyze iyi hoşta biraz fazla çılgın. gelme gitme saati belli değil mesela bize. sabah gelirim der öğleden sonra gelir, gelemem çok yorgunum der bi bakarsın gelmiş cam siliyo...uykum kaçtı deyip sahurda gelmişliği bile var bize :) kafasına göre takılır, evin şeklini şemalini değiştirir, içinde bir adet peyzaj mimarı bir adette iç mimar barındırmakta bence :)
bundan 2 yıl önce bir kış günü annemler evde yokken, perdeleri kesmiş. kaloriferin hizasında :) boşuna mı o kadar para veriyomuşuz, perdenin arkasında kalıyomuş bütün sıcaklık. annem yetişmese şekil yapıcakmış alt tarafını :) deli kadın o_0
son yaptığı da marjinal yönünü ortaya çıkardı, eski vukuatlarını sildi süpürdü. annemim çok sevdiği bi arkadaşı var, kadın biz yazlıktayken gelsin haftada bir evi temizlesin, güvenilir kadın demiş. güvenilir de deli yahu. kadın martta çekmiş gitmiş yazlığına, 2 gün önce bi gelmiş mutfağın kapısı yeşil. mecbure boyamış ahaaha. evden boya getirmişler kocasıyla, bi güzel boyamışlar. yeşil tabakları varmış leman teyzenin bi de çaydanlığı, ona uydurmuş. sürpriz yapmış, kıyamammmmm:)))
bütün gün güldüm, yanına gidip gıdıklayasım geldi yaa, nasıl bi sevimliliktir bu. evlenelim bize de gelsin temizliğe nolurr nolurr :)

7 yorum:

Kasux dedi ki...

bize de bi el atsa ya bu mecbure teyze

Adsız dedi ki...

önce perdeler ,sonra kapi amann Allah korusun sinir krizi gecirirdim sanirim :))

sentekbizikimiz dedi ki...

kasux, renkli kapılar, kırpılmış perdeler istiyosun sanırım :)

enk, ilginçtir ki kızamıyosun ona, tepkin anlık oluyo sonra gülmeye başlıyosun :)

Adsız dedi ki...

Merhabalar,
Bloğunuza şans eseri denk geldim. İlk postunuzdan başladım ve hepsini okudum. Bir an keşke arkadaşım olsalar dedim. İyi paylaşımlar.

sentekbizikimiz dedi ki...

adsız, saol :))

jelly dedi ki...

ben de gelebilirim sizin evi temizlemeye benim de var böyle delilklerim hatta yakında eskişehirden geçesim var geliym mi geliyim mi :D

sentekbizikimiz dedi ki...

jelly, gel tabii ama çok rica edicem kapımızı turuncuya boya :p

sevdiceklerimiz